Assortiment

speciaal bier

Om speciaal bier speciaal te houden, voeren we bij De Klaver zoveel mogelijk bier van lokale brouwers en kleinere of alternatieve producenten. Maar… de lekkerste klassiekers zoals een Skuumkoppe, een Chouffe of een Rochefort ontbreken natuurlijk niet. Met de wisseling van de seizoenen, wisselt ook de samenstelling van ons assortiment. Zoek je een fris biertje voor met je kop in de zon of een donker biertje voor op een koude dag, loop bij ons binnen en maak kennis met bieren van Maallust, Van de Streek, Pronck, Voorschotense Brouwerij, Neptunus of Sancti Adelberti.

sterke drank

De Klaver heeft als slijterij een uitgebreid assortiment aan sterke drank. Van jonge jenever tot 18 jaar oude rum. Van frisse limoncello tot hartverwarmende kruidenbitter. En van likeur voor bij de koffie of in de taart tot een digestief voor na het eten. Wij hebben een voorliefde voor lokale producenten en producten met een goed verhaal. Bij ons vind je Leidse gin van Goeie Mie en Orangecello van Dik & Schil. Hebben wij hetgeen jij zoekt niet in huis, dan kunnen we het vast voor je regelen. Wij gaan graag voor jou op zoek. Oftewel… vraagt en gij zult vinden.

Wereldse wijn

De Klaver heet niet voor niets slijterij én wijnkoperij. Ruim de helft van de winkel staat vol met een prachtig assortiment aan wijn uit alle windstreken. Persoonlijk hebben we een lichte voorkeur voor Italiaanse wijn maar… we hebben ook genoeg rood, wit en rosé uit Portugal, Australië, Frankrijk, Duitsland, Argentinië en Armenië. We hebben de klassiekers in huis zoals een bleekgouden Chablis, een zwoele Primitivo of een volronde Merlot en verrassend mooie wijnen van onbekende druiven. Al eens een Feteasca Neagra geproefd? Of een Antão Vaz? Wij hebben ze voor je klaarstaan.

Champagne

Wist je dat… traditionele champagne wordt gemaakt van drie verschillende soorten druiven: Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Een witte druif en twee blauwe maken samen een pracht product. Naast klassieke champagne hebben wij mooie Blanc de blancs. En mousserende wijn in uiteenlopende formaten en prijsklassen uit andere gebieden van Frankrijk, Italië, Spanje en Moldavië. Met al die mooie bubbels hopen wij dat Nederlanders vaker dan één glas champagne per jaar gaan drinken. Heb je iets te vieren of gewoon zin een feestje? Loop even bij ons binnen…

Onze Specials

Onze specials

De gespecialiseerde slijterij & wijnwinkel in Zoeterwoude-Dorp!